0. Over deze site

Ik kom al van jongs af aan op Terschelling met mijn familie. Overal op Terschelling vind je nog resten van Duitse bunkers, als kind fascineerde me dat al. Ik heb later belangstelling gekregen voor geschiedenis, ik vind het interessant om om me te verdiepen in een bepaald onderwerp, er onderzoek naar te doen en er over te schrijven. Het idee om me te verdiepen in de luchtoorlog rond Terschelling is langzamerhand ontstaan, en uitgegroeid tot een lichte (?) obsessie. In ieder geval heb ik me in de periode van 2014 – 2017 intensief bezig gehouden met dit onderwerp.

Inmiddels heb ik dit project afgesloten en ben ik andere wegen ingeslagen. Wel vind ik het mooi mijn resultaten via deze website wereldkundig kan maken. Ik denk een bijdrage te kunnen leveren aan het inzicht over de dramatische tijd van de Tweede Wereldoorlog. Of dat klopt, dat oordeel is aan U.

De Tweede Wereldoorlog wordt vaak beschreven vanaf de kant van de overwinnaars, de Geallieerden. Respect voor de inzet van de piloten en andere bemanningsleden van de Geallieerden is wat mij betreft vanzelfsprekend. Maar de Duitse bevolking bestond niet alleen uit oorlogsmisdadigers en ze kreeg wel de hel van de massale bombardementen over zich heen. Ik vind het belangrijk om ook aandacht te geven aan dit aspect van de luchtoorlog, ik zal dat doen aan de hand van het ooggetuigenverslag van iemand uit Hamburg.

 

Dankwoord

Een aantal mensen hebben me geholpen met mijn project, ik wil ze hartelijk bedanken!

 

 

Reacties (0)

Plaats een reactie

Your email address will not be published.